Exportvédelmi Program -NEP- első pályázati felhívás

 

Tisztelt Tagtársak!

Ezúton értesítelek, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökségen keresztül elindította a 25 milliárdos összköltségvetésű Nemzeti Exportvédelmi Program (NEP) első pályázati felhívását közel 2 milliárd forintos keretösszeggel.

A Program Külpiacra jutási Támogatási konstrukciója keretében minimum 3, legfeljebb 50 millió forint vissza nem térítendő forrás pályázható többek között külföldi márkaépítő tevékenységek megvalósítására, online értékesítési csatornák fejlesztésére, vagy külföldi beruházások előkészítésére. A támogatás intenzitása a támogatott tevékenységtől függően 50-60%, a támogatott projektek megvalósításának maximális időtartama legfeljebb 15 hónap. A Nemzeti Exportvédelmi Program Külpiacra jutási Támogatási felhívására minden magyarországi székhellyel és jogi személyiséggel bíró, legalább egy lezárt üzleti évvel, exportbevétellel rendelkező mikro- kis- közepes és nagyvállalat pályázhat. A pályázaton történő részvétel érdekében regisztráció szükséges, amely a pályázat teljes időtartama alatt folyamatosan elérhető. Pályázatok benyújtása augusztus 3-tól lehetséges, a pályázatok elbírálása és a támogatói döntés meghozatala folyamatos.

Közzétételre került a Nemzeti Exportvédelmi Program következő felhívása is közel 23 milliárd forintos keretösszeggel, amely keretében magyar vállalatok külföldi beruházásainak támogatására lesz lehetőség.

Bővebb tájékoztatás a Nemzeti Exportvédelmi Program mindkét felhívásáról www.hepa.hu weboldalon, illetve a mellékelt prezentációban elérhető.

Üdvözlettel:

Pásztor Sándor elnök úr megbízásából

Madár Mihály titkár 

.