Barackpálinkák a pohárban

 

” Ez alkalommal 23 barackpálinkát vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a Szupermenta termékteszten. A termékek laboratóriumi és nyomonkövetési vizsgálatain túl, a szabályszerű jelölést is ellenőrizték a hatósági felügyelők. Jó hír, hogy a pálinkákat biztonsággal fogyaszthatjuk, két terméket azonban – minőségi és jelölési hibák, továbbá egyéb gyártmánylappal kapcsolatos hiányosságok miatt – ki kellett vonni a forgalomból! ”  …

 

 

Az adóhivatal méltányosan bírálja el a vállalkozók fizetés-könnyítési kérelmeit

Tisztelt Tagtársunk!

 

A magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy enyhítse a világjárvány következtében a gazdaságot érintő károkat – mondta Izer Norbert kiemelve, a vállalkozások adófizetéseire már most különféle kedvezmény kérhető.
    A kedvezmények azon túl, hogy megoldhatják a cégek átmeneti fizetési nehézségeit, elősegíthetik a munkahelyek megtartását is. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal figyelembe veszi a koronavírus gazdasági hatásait, és a vállalkozók fizetési könnyítési kérelmeit méltányosan bírálja el – szögezte le Izer Norbert.
    Az államtitkár a kedvezmények között említette az adóelőleg-mérséklését, illetve az adófizetési halasztást vagy a részletekben történő teljesítését.
    Mint mondta: a negyedévente fizetendő társaságiadó-előleg jelenleg 238 ezer vállalkozást érint. Az előleg összegét a korábbi üzleti év teljesítménye alapján határozzák meg. A cégvezetőnek mindenképp érdemes mérséklést kérni, ha a koronavírus-járvány annyira csökkentette a bevételt, hogy a társasági adó nem éri el az adóévben fizetendő adóelőleg összegét. Az egyszerűen intézhető eljáráshoz elegendő – az adóhivatal honlapján érhető – úgynevezett elolegmod elnevezésű nyomtatványt kitölteni és elektronikusan beküldeni a hatóságnak – jegyezte meg Izer Norbert. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a határidőkre érdemes figyelni: a havi előlegfizetésre kötelezettek március 20-ig, a negyedéves előlegfizetők április 20-ig kérhetik az adóelőleg mérséklését.
    A társaságiadó-előleg mellett a kisvállalati adó-, az innovációs járulék-, illetve az energiaellátók jövedelemadó-előlegének az összege is csökkenthető – mondta.
    A kedvezmények felsorolását azzal folytatta: nemcsak az adóelőleg-fizetésre kérhető könnyítés, hiszen a világjárvány hatással lehet az adók határidőben történő megfizetésére is.
    A koronavírus bevételcsökkentő hatása miatt az adófizetésre halasztás, illetve részletfizetés is kérhető. A vállalkozások például havonta fizetik a munkavállalóik után a szociális hozzájárulási adót, az általános forgalmi adót 210 ezer gazdálkodó havonta, 170 ezer pedig negyedévente utalja, és ezekre mind kérhető fizetési könnyítés az adóhivataltól, épp úgy mint a speciális adófajtákra – húzta alá Izer Norbert.
    Fizetési nehézségük esetén tehát a kisvállalati adó (kiva), illetve a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) szerint adózók is kérelemmel fordulhatnak a hatósághoz, amelyet a NAV méltányosan bírál el – jegyezte meg az államtitkár.

Koronavírus: azonnali segítséget kaphatnak a magyar vállalatok

Tisztelt Tagtársunk!

Tájékoztatásul közzé teszünk egy linket a gazdasági szereplők segítéséről!

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200318/koronavirus-azonnali-segitseget-kaphatnak-a-magyar-vallalatok-420333

 

 

Tisztelt Tagtársunk!

Az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból 2019. március 29-én történő tervezett kilépésének (BREXIT) közeledtével a NAV szükségesnek tartja felhívni a figyelmet a kilépéssel kapcsolatos, a NAV feladatkörét érintő legfontosabb aktuális tudnivalókra.

A kilépéssel jelentős változás áll be a vámmal összefüggő ügyek esetében, ezért az információs levél segítséget nyújt azoknak, akiknek a gazdasági tevékenysége, egyéni vagy üzleti útjai az Egyesült Királyságba irányulnak. A részletes információ megtekinthető a http://www.nav.gov.hu/nav/vam/BREXIT/BREXIT_informaciok.html   linken.

A jövedékre vonatkozó információk az alábbi gombra kattintva érhető el:

NAV Brexit jövedéki tájékoztató

 

Érseki Istentisztelet keretén belül megszentelik az új főzésű pálinkákat

Már hagyományosan minden év decemberében Kalocsán a Szent István templomban – Miklós naphoz közelebbi vasárnapon, Szent Miklós Ereklye jelenlétében – Érseki Istentisztelet keretén belül megszentelik az új főzésű pálinkákat. Köztük a Madarasi Pálinkaház és a Vinotrep Kft termékeit.

 

Kárpát-medencei pálinka és párlatverseny, bor-pálinka-párlat palackszépségverseny, Bács-kiskun megye legjobb szőlőpálinka versenye.

Az idén 312 pálinkaminta érkezett a Kárpát-medence magyar lakta területeiről. Ezt bírálták a szakértő zsűritagok. A 312 mintát 62 nevező küldte be. A hét során 80 résztvevővel egy társadalmi zsűri is megkóstolta és minősítette a kiemelkedő minőségű mintákat.

Dijazottak – Pálinka hét 2018 Kecel 02

.

Pálinka hét 2018 Kecel 02 - Arany

Pálinka hét 2018 Kecel 02 - Ezüst

 

Pálinka hét 2018 Kecel 02 - Bronz

  

Egyesületünk az idén

a legjobb bérfőzetőt jutalmazta.

Ezt a legjobb meggypálinkájával

Czibere László

Nádudvari főzető kapta meg.

Magyarország
Legszebb Birtoka

Közönségdíj

Bolyhos Pálinkafőzde

Közönségdíjat nyert hazánk 21 legszebb birtoka között az újszilvási Bolyhos Pálinkafőzde.

A versenyen olyan agrárgazdaságokat kerestek, amelyek technikailag, esztétikailag, agrárszakmailag is kiemelkedőek. A zsűri választása mellett egy online szavazás is zajlott a facebookon, amelynek legtöbb szavazatot kapott jelöltje nyerte el a közönségdíjat.

( Forrás: cegledipanorama.hu )

.

Bolyhos Pálinkafőzde – A Magyarország Legszebb Birtoka Családi gazdaság kategória döntőse

Magyarország Legszebb Birtoka –

Zsűrizés a Bolyhos Pálinkafőzdében

I. Birkás Pálinka fesztivál és

II. Vas Megyei – Nyílt – Pálinka és Párlat Verseny

A fesztivál és a verseny eredményhirdetése Győrváron, 2011. július 2.-án kerül megrendezésre, szakmai nap és a Birkás Pálinka Kft. bemutatkozása keretében.

Beküldési határidő: 2011. június 23. (csütörtök) 24:00.
A beküldési határidő után nem fogadunk el mintákat!
Nevezési díj 1000,- Ft. /fő
A nyilvános érzékszervi zsűrizés időpontja: 2011. június 24. 14,00 óra
Helyszín: NAV Vas Megyei Vám és Pénzügyőri Igazgatósága Szombathely, Széll K. u. 24.
Eredményhirdetés: 2011. július 2., szombat 17,30 óra
Helyszín: I. Birkás Pálinka Fesztivál, Győrvár

Versenyfelhívás 2011

A versenyt Gyulán, a 2011. április 15-16-17-én megrendezésre kerülő XII. Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál, Kiállítás és Vásár keretén belül hirdetjük meg.

A 2011. évi győztest, Magyarország Legjobb Pálinkáját, mint Megőrzendő Nemzeti Kincset 2011. december 6-án, a IV. Szent Miklós Pálinka Ünnep (Budapest) keretén belül elhelyezzük a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Versenyigazgató: Panyik Gáborné dr.
Analitikai versenyigazgató helyettes: Stégermájer Károly
A bírálat 33/2010. (XI.25.) VM miniszteri rendelete és a részletes Versenyszabályzatban rögzítettek szerint történik, amely a www.palinkafesztival.hu honlapon olvasható 2011. január 20-tól.
Bővebb információ: palinkafesztival.hu

XIX. Magyar Országos Pálinka- és Törkölypálinka,

Nemzetközi

Gyümölcs- és Borpárlat Verseny